Σεμινάρια φωτογραφίας Photoshop

Μαθήματα φωτογραφίας και Photoshop στις ομάδες PHOTONIC με εισηγήτρια την Μαρία K. Θαμνίδου, υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με την Ε΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης .

Έναρξη τμημάτων αρχαρίων : Οκτώβριος και Φεβρουάριος.

Έναρξη τμημάτων Photoshop: Οκτώβριος και Φεβρουάριος.

Έναρξη τμημάτων προχωρημένων : Οκτώβριος

Τμήμα φωτογραφίας αρχαρίων: Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις θεωρητικά και πρακτικά για τη δημιουργία φωτογραφιών, και βασική αναφορά και στα είδη της φωτογραφίας. Εργαζόμαστε κυρίως με DSLR μηχανές. Μέσα από τις διαδρομές που θα κάνουμε μαζί, θα κατακτήσετε την χαρά και την τέχνη της αποτύπωσης του κόσμου σας μέσα από την φωτογραφία. Ίσως να ανακαλύψετε και λίγο Bresson μέσα σας.

Τμήμα Photoshop ψηφιακή επεξεργασία εικόνας: Διδάσκονται τα βασικά εργαλεία και επεξεργασίες εικόνας. Εδώ διδάσκεται η τέχνη της αποπλάνησης.

Τμήμα φωτογραφίας προχωρημένων: Οι μαθητές χρειάζεται να έχουν τις βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Εξειδίκευση σε είδη της φωτογραφίας (πορτραίτο, αστικό και φυσικό τοπίο, φωτογραφία ντοκουμέντο, φωτογραφία δρόμου κλπ), ιστορία της φωτογραφίας, μελέτη σημαντικών φωτογράφων. Μαζί συνεχίζουμε να επεκτείνουμε και να εφαρμόζουμε όλα όσα μάθαμε ή ήδη γνωρίζουμε με έμφαση στη λεπτομέρεια. Ψάχνουμε και ανακαλύπτουμε μαζί περισσότερα με αναγκαία καθοδήγηση, ενθάρρυνση και προγραμματισμό. Που μπορεί να μας οδηγήσει αυτό το ταξίδι?

Εγγραφές και για οποιαδήποτε ερώτηση: Σεπτέμβριος και Ιανουάριος- κινητό τηλ: 6977355218 email:mathamnidou@gmail.com.

 

photography seminars

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ-PHOTOSHOP

Ξεκινούν νέα τμήματα σεμιναρίων φωτογραφίας 2017 στην  Ε΄ δημοτική κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Νέα έναρξη Μαθημάτων Φωτογραφίας – Αρχαρίων προχωρημένων και Photoshop!
από την Μαρία Κ. Θαμνίδου στα εργαστήρια εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Ε ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στον ατμοσφαιρικό και υποβλητικό χώρο της Βίλας Μορντώχ στον 1ο όροφο (Β.¨ολγας και Μαρτίου , Θεσσαλονίκη) .
Στο Φωτογραφία Ι Τμήμα αρχαρίων:
Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις θεωρητικά και πρακτικά για τη δημιουργία φωτογραφιών, και βασική αναφορά και στα είδη της φωτογραφίας. Εργαζόμαστε κυρίως με DSLR μηχανές.
Μέσα από τις διαδρομές που θα κάνουμε μαζί, θα κατακτήσετε την χαρά και την τέχνη της αποτύπωσης του κόσμου σας, μέσα από την φωτογραφία. Ίσως να ανακαλύψετε και λίγο Bresson μέσα σας!

Στο Φωτογραφία Ι Τμήμα προχωρημένων

Διδάσκονται εξειδικευμένες τεχνικές φωτογραφικές γνώσεις και είδη φωτογραφίας, καλλιτεχνική φωτογραφία,  ιστορία της φωτογραφίας, παρουσιάσεις εργασιών  φωτογράφων. Γιατί «Το μάτι πρέπει να μάθει να ακούει πριν κοιτάξει». Robert Frank

Η δυναμική που αναπτύσσεται  σε κάθε τμήμα είναι σημαντική  όταν υπάρχουν περισσότερα των   πέντε  ατόμων  και  βοηθά στην αλληλεπίδραση μέσα από τις παρουσιάσεις φωτογραφιών, ερωτήσεις  , και βιώματα του καθένα .Αυτή η αλληλεπίδραση είναι που κάνει το κάθε τμήμα διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται επισκέψεις σε εκθέσεις , φωτογραφικές περιηγήσεις εντός και εκτός πόλης ,οργάνωση και παρουσίαση εργασιών (εκθέσεις).
Στο Τμήμα Photoshop ψηφιακή επεξεργασία εικόνας:
Διδάσκονται τα βασικά εργαλεία και επεξεργασίες εικόνας. Εδώ διδάσκεται η τέχνη της αποπλάνησης.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης  .

Τα δίδακτρα είναι 30 ευρώ τον μήνα ,τρεις ώρες την εβδομάδα για τα τμήματα φωτογραφίας και δυο ώρες για το PHOTOSHOP.

 

Ο εγγραφές ξεκίνησαν.

Έναρξη μαθημάτων Οκτώβριος 2017

Διεύθυνση: Βασ. Όλγας  162/ 25ης Μαρτίου 24
Για περισσότερες πληροφορίες εγγραφές  ΤΗΛ  κινητό  6977355218 Μ. Θαμνίδου mailto:mathamnidou@gmail.com

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μια συναρπαστική εκπαιδευτική χρονιά έκλεισε με την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Looking Through” , από τους μαθητές του τμήματος Φωτογραφίας των εργαστηρίων ¨Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών¨ της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθηκε14/6 μέχρι τις 17/6 στο γυάλινο περίπτερο “ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ” Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο (ύψος Καλλιδοπούλου) .
Η έκθεση φωτογραφίας “Looking Through” έρχεται να ενώσει διαφορετικές ματιές και διαφορετικά είδη φωτογραφίας. Ο κόσμος του καθενός επαναπροσδιορίζεται είτε κοιτώντας ένα λουλούδι, ένα τοπίο είτε έναν άνθρωπο. Το ίδιο το μέσο, αυτό της φωτογραφίας, ενώνει όλους αυτούς τους κόσμους και σας καλεί να τους εξερευνήσετε.
Επιμέλεια : Θαμνίδου Μαρία, υπεύθυνη του τμήματος φωτογραφίας.
Συμμετέχοντες :
Βασιλειάδου Μάνια, Γάκη Λένια, Δουρβαδάνη Ευαγγελία, Ευσταθίου Φωτεινή, Κυρκόπουλος Βασίλης, Λαδά Όλγα, Μισιρλή Κατερίνα, Νικηφόρου Άντα, Ραλλή Ξανθοπούλου, Οικονομάκη Ιωάννα, Παπαευθυμίου Ελένη, Παρασκευάς Γιώργος, Πατεράκη Αναστασία, Πατεράκη Αγγελική, Πιλίσκιν Σερκέι, Ρούσσου Δομνίκη, Σιδηροπούλου Αναστασία, Σπαή Μαριάννα, Σπανού Άννα, Τσαούση Μαρία,Τσιμπέρη Χριστίνα, Χατζηαβράμογλου Κατερίνα, Χατζοπούλου Καλλιόπη, Χιδίρογλου Μαρία, Χριστόπουλος Γιώργος, Χριστοπούλου Έλλη.

Βασίλης + Ζωή

Ο Βασίλης και η Ζωή γνωριστήκαν και αγαπηθήκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ,αυτό ήταν και το βασικό κριτήριο επιλογής τοποθεσίας της next day φωτογράφησης .

Έτσι περπατήσαμε μαζί στους δρόμους που μας έδεσαν για πάντα!!!
Ο γάμος τους ήταν μια ευκαιρία να ανταμώσουμε πάλι και να επαναπροσδιορίσουμε την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων και με απλά λόγια να ξαναγαπηθούμε!!!! .

Να ζήσετε λαμπεροί κι αγαπημένοι όπως ήσασταν σήμερα!!!

 

 

DSC_8796

DSC_8734

DSC_8560

DSC_8517_1

DSC_8509

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ξεκινούν νέα τμήματα μαθημάτων φωτογραφίας.
Για όγδοη χρονιά η Ε΄ κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τα μαθήματα φωτογραφίας στην αίθουσα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Πέτρου Συνδίκα 24.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν φωτογραφική μηχανή.
Τα δίδακτρα είναι 30 ευρώ τον μήνα ,τρεις ώρες την εβδομάδα.
Τμήμα αρχαρίων: Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές γνώσεις θεωρητικά και πρακτικά για τη δημιουργία φωτογραφιών, και βασική αναφορά στα είδη της φωτογραφίας. Βασικές αρχές ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.
Τμήμα προχωρημένων: Οι μαθητές χρειάζεται να έχουν τις βασικές φωτογραφικές γνώσεις. Εξειδίκευση σε είδη της φωτογραφίας (πορτραίτο, αστικό και φυσικό τοπίο, φωτογραφία ντοκουμέντο, φωτογραφία δρόμου),ιστορία της φωτογραφίας, φωτογράφοι. ψηφιακή επεξεργασία.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό.
Ο εγγραφές ξεκίνησαν.
Για περισσότερες πληροφορίες ΤΗΛ 2310 853300 ώρες 8.30-14.00 κινητό 6934309031
μικροΠοστερ Μαρία δημος 2015- 16

Fashion Photography #Mariel, Thessaloniki,

Μόδα στη Θεσσαλονίκη !!! Κάθε σεζόν ψάχνουμε ενδιαφέροντα μέρη για φωτογράφηση!!!
Κι αυτήν την φορά είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα…
DSC_4855_resize

DSC_4696_resize

DSC_4444_resize

DSC_4428_resize